Bij Make Eindhoven kun je werken met 3 verschillende warm-glastechnieken, namelijk slumpen, casten en fusen. Daarnaast bieden we diverse faciliteiten voor koud-glastechnieken, zoals snijden, schuren, doorslijpen, polijsten, boren en zandstralen. De werkplaats beschikt over 3 ovens, een glasslijpruimte en een ruimte voor het bewerken van vlakglas.

Werkwijze
Onze werkplaatsen zijn ingericht om, waar mogelijk, zelfstandig te werken. Het is niet nodig dat je technieken al beheerst. Ervaren adviseurs geven instructies over veiligheid, technieken en gereedschappen. Ze delen hun kennis met je en ondersteunen je waar nodig.

Voor gebruik van de werkplaats betaal je per dagdeel. Hierbij inbegrepen is gebruik van de ruimte, een aantal gereedschappen en begeleiding van onze adviseurs. Voor bepaalde gereedschappen, onze ovens en verbruiksmaterialen betaal je apart.

Aan de slag
Bij iedere techniek hoort een eigen tijdspad. We vragen je daarom tijdig contact met ons op te nemen zodat er voldoende ruimte is om je ideee╠łn te realiseren. Maak hier een afspraak om te kijken wat we voor je kunnen betekenen.

Hieronder vind je meer informatie over technieken, faciliteiten en technische details alsmede prijslijsten die je kunt downloaden. De prijzen voor materialen zijn op te vragen bij de werkplaats.

Glas casten

Download de prijslijsten van onze werkplaatsen en technieken.

Faciliteiten & technische details

Ovens en afmetingen

Oven fusen/slumpen/casten binnenmaat (hxbxd, cm) 48 x 258 x 128
Oven fusen/slumpen binnenmaat (hxbxd, cm) 30 x 65 x 65
Oven casten binnenmaat (hxbxd, cm) 50 x 50 x 50

Koud-glastechnieken

Snijden glassnijders voor snijden van vlakglas, waaronder een cirkelsnijder
Schuren bandschuurmachine voor nat-schuren
Doorslijpen slijpmachine voor nat-doorslijpen tot 30 mm
Polijsten pneumatische haakse slijp- en polijstmachine voor nat-slijpen en -polijsten
Boren opzetstuk boormachines voor nat-boren tot 12 mm
Zandstralen voor objecten van maximaal 50 x 50 x 70 cm

Materialen

Bullseye glas (kleuren compatible)
Banas glas (kleuren niet compatible, mits uit dezelfde batch)