Brandschilderen is een techniek waarmee op glas wordt getekend of geschilderd. De verf wordt op hoge temperaturen ín het glasoppervlak gebrand. De tekening en kleuren staan hierdoor blijvend in het glas. Dit proces kan in meerdere lagen herhaald worden.

Voor het beschilderen van glas wordt een poeder gebruikt. Dit poeder bestaat uit kleine deeltjes glas. Deze worden met een vijzel vermalen en daarna vermengd met een bindmiddel. Glaspigmenten kunnen ook gestrooid worden. Dat kan bijvoorbeeld goed met een eenvoudige strooizeef. Fritten kunnen met een grotere zeef gestrooid worden.

Bij Make Eindhoven beschikken we over diverse lichtbakken waarop gewerkt kan worden.

Maker beschildert glas

Materialen
Voor brandschilderen en strooien en gebruik je glaspigmenten of fritten. Deze hebben we niet op voorraad in de werkplaats maar kunnen we wel op aanvraag bestellen. Eventueel kun je ze ook zelf elders aanschaffen. Hetzelfde geldt voor mediums die je gebruikt voor het aanmaken van de pasta.

Tijdspad
Bespreek voorafgaand aan je project het tijdspad met één van onze adviseurs.

Tijdsindicaties

Brandschilderen afhankelijk van formaat en pigment
Strooien afhankelijk van formaat en pigment
Inbranden laagbrandend ongeveer 1 dag, afhankelijk van dikte en pigment
Inbranden hoogbrandend tot 2 dagen, afhankelijk van dikte en pigment

Voorbereiding
We nodigen je graag uit voor een gesprek om te kijken wat we voor je kunnen betekenen. Indien we je verder kunnen helpen bespreken we vervolgens je traject.

Make us meet

 

Investering
Download de prijslijsten voor de actuele kosten voor gebruik van de werkplaats, oven en elektra. De prijzen voor materialen zijn op te vragen bij de werkplaats.