Bij fusen versmelten we meerdere lagen glas. Dit kan vlakglas zijn maar ook glasbrokken of gemalen glas. We kunnen de verschillende lagen op 2 manieren aan elkaar smelten: tack fuse of full fuse. Bij tack fuse blijven de verschillende lagen na het versmelten zichtbaar. Bij full fuse versmelten de lagen volledig met elkaar waardoor er één laag ontstaat.

Resultaten van het fusen van glas

Soorten glas
We maken bij voorkeur gebruik van Bullseye glas; het enige merk waarbij verschillende kleuren compatible zijn. Voor casten gebruiken we soms ook Banas glas. Dit glas is niet compatible en daarom moet het te gebruiken glas uit dezelfde batch afkomstig zijn. Het is mogelijk eigen glas te gebruiken. We kunnen dan geen garantie geven op het resultaat.

Tijdspad
Bespreek voorafgaand aan je project het tijdspad met één van onze adviseurs. We hebben geen glas op voorraad. We bestellen glas per project. Houd rekening met een levertijd die kan oplopen naar gelang de gangbaarheid van het glas (minder gangbaar = langere levertijd).

Tijdsindicatie

Fusen (tack en full fuse) incl. in- en uitladen oven gemiddeld 2 dagen

Voorbereiding
We nodigen je graag uit voor een gesprek om te kijken wat we voor je kunnen betekenen. Indien we je verder kunnen helpen bespreken we vervolgens je traject. Bij fusen starten we vanuit een ontwerp, dit kun je vooraf maken. Tevens kun je het glas al op maat en vorm snijden.

Make us meet

Investering
Download de prijslijsten voor de actuele kosten voor gebruik van de werkplaats, oven en elektra. De prijzen voor materialen (glas) zijn op te vragen bij de werkplaats. Een indicatie van de prijs van glas: Bullseye Crystal Clear cullets kost ongeveer € 15,- per kg. Het soortelijk gewicht van glas is 2,5 kg/liter.