Maken is denken; het kunnen anticiperen op – soms onvoorspelbare – gedragingen van materiaal en techniek, opent mogelijkheden die vooraf niet altijd te bedenken zijn. Wij geloven dat deze werkwijze verschil maakt en talent helpt ontplooien.

Wat begon als 2 aparte werkplaatsen, Stichting Beeldenstorm en Grafisch Atelier Daglicht, werd in 2017 één organisatie. Na 3 jaar samenwerken als Beeldenstorm/Daglicht, treden we nu ook onder één naam naar buiten: Make Eindhoven. Een vrijplaats voor creatieve en artistieke makers die de mogelijkheden van materialen en technieken willen verkennen.

Onze fusie is tot stand gekomen om zowel organisatorische als inhoudelijke redenen. Het paste bij de ambitie en de noodzaak van de beide werkplaatsen om zich breder te kunnen inzetten voor creatieve en artistieke makers, voor het onderwijs en voor makers in bedrijven.

Glas- en metaalwerkplaats
Grafische werkplaats

Missie
Wij zijn er voor makers die hun grenzen willen verleggen met materialen en technieken. Make Eindhoven is een plek om te experimenteren, innoveren, creëren en stimuleren; om kennis te delen. Wij denken niet in ‘fouten’ maar in mogelijkheden. Door een nieuwe weg in te slaan leer je nieuwe skills én anticipeer je op verrassende uitkomsten.

Aanpak
Je dient een projectaanvraag in. We bespreken je idee eerst intern en kijken of het past binnen de mogelijkheden die Make Eindhoven kan bieden. Indien het past maken we een afspraak met je, bespreken we vervolgens etc.

Hou rekening met een wachttijd.

Locatie
We zijn gehuisvest op het NRE-terrein; een creatieve stadsbuurt in het hart van Eindhoven. Op deze plek valt alles samen waar wij voor staan: de dynamiek tussen verleden, heden en toekomst, tussen erfgoed, ambacht, techniek en innovatie.

Details

Organisatie

Lex van Lith Directeur
Liesbeth Mertens Office Manager
Pierre Cops Adviseur grafisch
Lorena Miguel Adviseur metaal / glas
Lilia Scheerder Adviseur grafisch
Rino Sijen Adviseur metaal
Ingrid Simons Adviseur grafisch
Alice Schiavone Adviseur grafisch
Joop Couwenberg Adviseur metaal / glas
Marc Barreda Adviseur glas

Bestuur

Peter Hoesbergen Voorzitter
Ria Hermanussen Secretaris
Otto Dieleman Penningmeester
Hanneke van den Nieuwenhof Bestuurslid
Loes Sillen Bestuurslid

Overig

IBAN NL74 RABO 0129 2554 91
BIC RABONL2U
RSIN 805749822
BTW NL805749822B01
KVK 41092320
Met dank aan