Maken is denken; het kunnen anticiperen op – soms onvoorspelbare – gedragingen van materiaal en techniek, opent mogelijkheden die vooraf niet altijd te bedenken zijn. Wij geloven dat deze werkwijze verschil maakt en talent helpt ontplooien.

Wat begon als 2 aparte werkplaatsen, Stichting Beeldenstorm en Grafisch Atelier Daglicht, werd in 2017 één organisatie. Na 3 jaar samenwerken als Beeldenstorm/Daglicht, treden we nu ook onder één naam naar buiten: Make Eindhoven. Een vrijplaats voor creatieve en artistieke makers die de mogelijkheden van materialen en technieken willen verkennen.

Onze fusie is tot stand gekomen om zowel organisatorische als inhoudelijke redenen. Het paste bij de ambitie en de noodzaak van de beide werkplaatsen om zich breder te kunnen inzetten voor creatieve en artistieke makers, voor het onderwijs en voor makers in bedrijven.

Glas- en metaalwerkplaats
Grafische werkplaats

Missie
Wij zijn er voor makers die hun grenzen willen verleggen met materialen en technieken. Make Eindhoven is een plek om te experimenteren, innoveren, creëren en stimuleren; om kennis te delen. Wij denken niet in ‘fouten’ maar in mogelijkheden. Door een nieuwe weg in te slaan leer je nieuwe skills én anticipeer je op verrassende uitkomsten.

Aanpak
We maken altijd eerst een afspraak voordat je bij ons kunt komen werken. Dan bespreken we je idee en kijken of het past binnen de mogelijkheden Make Eindhoven biedt. Indien het past bespreken we vervolgens je traject en stellen een werkplan op. Als het niet past zoeken we een oplossing buiten onze werkplaatsen; we proberen je altijd verder te helpen.

Locatie
We zijn gehuisvest op het NRE-terrein; een creatieve stadsbuurt in het hart van Eindhoven. Op deze plek valt alles samen waar wij voor staan: de dynamiek tussen verleden, heden en toekomst, tussen erfgoed, ambacht, techniek en innovatie.

Maak hier een afspraak om te kijken wat we voor jou kunnen betekenen.

Details

Organisatie

Lex van Lith Directeur
Liesbeth Mertens Bureau
Pierre Cops Adviseur
Lorena Miguel Adviseur
Lilia Scheerder Adviseur
Rino Sijen Adviseur
Ingrid Simons Adviseur
Alice Schiavone Adviseur

Bestuur

Arie van Rangelrooij Voorzitter
Ria Hermanussen Secretaris
Sjaak de Blauwe Penningmeester
Hanneke van den Nieuwenhof Bestuurslid
Peter Hoesbergen Bestuurslid

Overig

IBAN NL74 RABO 0129 2554 91
BIC RABONL2U
RSIN 805749822
BTW NL805749822B01
KVK 41092320
Met dank aan