Make Eindhoven beschikt over een volledig geoutilleerde metaalgieterij. Bij ons kun je voornamelijk werken met 2 technieken voor het gieten van brons en aluminium, namelijk çire perdue en zandgieten. Ook bieden we mogelijkheden voor verschillende voor- en nabewerkingstechnieken. Indien je een andere techniek toe wilt passen, overleg dan met één van onze adviseurs. Als wij je hierbij niet kunnen helpen weten we wellicht een alternatief.

Werkwijze
Onze werkplaatsen zijn ingericht om, waar mogelijk, zelfstandig te werken. Het is niet nodig dat je technieken al beheerst. Ervaren adviseurs geven instructies over veiligheid, technieken en gereedschappen. Ze delen hun kennis met je en ondersteunen je waar nodig.

Voor gebruik van de werkplaats betaal je per dagdeel. Hierbij inbegrepen is gebruik van de ruimte, een aantal gereedschappen en begeleiding van onze adviseurs. Voor bepaalde gereedschappen, onze ovens en verbruiksmaterialen betaal je apart.

Aan de slag
Bij iedere techniek hoort een eigen tijdspad. We vragen je daarom tijdig contact met ons op te nemen zodat er voldoende ruimte is om je ideeën te realiseren. Maak hier een afspraak om te kijken wat we voor je kunnen betekenen.

Hieronder vind je meer informatie over technieken, faciliteiten en technische details alsmede prijslijsten die je kunt downloaden. De prijzen voor materialen zijn op te vragen bij de werkplaats.

Maker in actie in onze metaalwerkplaats

Download de prijslijsten van onze werkplaatsen en technieken.

Faciliteiten & technische details

Faciliteiten en afmetingen

Uitstookoven binnenmaat (hxbxd, cm) 150 x 118 x 98
Smeltoven capaciteit ± 100 kg brons
Zandstraalcabine binnenmaat (hxbxd, cm) 65 x 105 x 60
Patineertafel

Overig

Benodigdheden voor vervaardigen en prepareren van (was)modellen
Benodigdheden voor vervaardigen van diverse soorten mallen
Benodigdheden voor nabewerkingen zoals slijpen, lassen, polijsten en patineren