Glas is het ideale materiaal voor hergebruik. Je kan glas eindeloos blijven omsmelten en daar iets geheel nieuws van maken. Maar ook door glas te slijpen of te verwarmen kan je het veranderen van vorm en functie.

MAKE Eindhoven en het Nationaal Glasmuseum willen het belang van hergebruiken van glas benadrukken. Natuurlijk, in Nederland wordt al veel glas in de glasbakken verzameld voor hergebruik maar wij willen graag onderzoeken wat er nog meer kan op het gebied van recycling. En daar hebben we jouw hulp bij nodig. Kan jij een product verzinnen waardoor we nog slimmer of mooier grondstoffen en fossiele energie kunnen besparen?

Open call
Dit is een open oproep voor iedereen die een vernieuwend, leuk en/of origineel idee heeft voor een product dat, of een toepassing die ontstaat vanuit het hergebruiken van verpakkingsglas. (Wat is verpakkingsglas? Alle mogelijke soorten glazen flessen maar ook alle glazen potten van jam tot inmaak.)

De maker krijgt de mogelijkheid om het idee verder uit te werken met de experts van MAKE Eindhoven & het Nationaal Glasmuseum. Voor de komende DDW in oktober 2022 maken we een expositie met nieuw werk van hergebruikt verpakkingsglas. De beste ontwerpen worden tevens opgenomen in de collectie van het Nationaal Glasmuseum.

De focus ligt op studenten en net afgestudeerden, maar iedere inzending maakt kans om meegenomen te worden in de tentoonstelling. Alle inzendingen worden beoordeeld door een speciaal voor dit project samengestelde jury:

Geertje Jacobs, Directeur Nationaal Glasmuseum
Lex van Lith, Directeur Make Eindhoven
Arnout Visser, Ontwerper
Rogier Martens, Ontwerper
Studio RENS, Ontwerpers
Teun Zwets, Ontwerper

Aanmelden
Download het inschrijfformulier hieronder. Stuur je aanmelding VÓÓR DE DEADLINE OP 30 SEPTEMBER 2022 naar: make@makeeindhoven.nl O.V.V: ‘Re-Use-Me’. Geselecteerde deelnemers krijgen rond 5 oktober 2022 bericht. Late of onvolledige aanvragen worden niet in behandeling genomen.

Foto door Rudi Klumpkens