Make Eindhoven en het Nederlands Steendrukmuseum (Valkenswaard) slaan de handen ineen voor een bijzondere samenwerking. 3 geselecteerde kunstenaars mogen op innovatieve wijze en onder begeleiding van een meesterdrukker, aan de slag met lithografie; een vlakdruktechniek uit de 18e eeuw waarmee bijna alle grote kunstenaars uit de 20e eeuw hebben gewerkt.

Uitgangspunt is een innovatief traject waarbij de kunstenaars zowel in het atelier van het Nederlands Steendrukmuseum, als in de grafische werkplaats van Make Eindhoven experimenteren met lithografie. Meesterdrukker Gertjan Forrer zal hen hierin begeleiden.

Op deze manier willen we (technische) kennis van lithografie stimuleren, actualiseren en bovenal levend houden. Daarnaast geven we zo de geselecteerde kunstenaars ruimte om, binnen de hedendaagse beeldende kunst, aan de slag te gaan met vernieuwende, meer onorthodoxe toepassingen. Het traject vindt vooralsnog plaats van september 2021 tot medio oktober 2021, verspreid over verschillende dagen.

Deelname
Stuur een korte motivatie, je CV en portfolio (max 10 afb.) naar info@steendrukmuseum.nl, getiteld Litho XXL 2021. Sluitingsdatum: 30 juni, 23:59. De selectie vindt plaats door een onafhankelijke jury.

 

Make us meet

Drukken met lithografie