Make Eindhoven en De Fabriek (werkruimte voor kunstenaars en vormgevers) zijn beiden unieke ontwikkelcentra binnen de culturele infrastructuur van Eindhoven. We bundelen onze krachten in de vorm van een residency om makers op unieke wijze te ondersteunen; zowel technisch als inhoudelijk en in het volledige proces van concept tot tentoonstelling.

Praktisch
Ieder jaar selecteert we 1 kunstenaar als resident. We bieden faciliteiten, tijd en kennis voor ontwikkeling, reflectie en verdieping, met nieuw werk als resultaat; een bijzondere samenwerking die betrekking heeft op binnen- en buitenland. De resident mag bij Make Eindhoven experimenteren met materialen en technieken en bij De Fabriek met presentatiemogelijkheden. Daarnaast ondersteunt De Fabriek de kunstenaar inhoudelijk door te reflecteren met een curator, resulterend in een tekst over zijn of haar werkproces. Een residency start in overleg en duurt 3 maanden.

Deelname
Oproepen voor een Residency verschijnen via onze nieuwsbrief, social media en kunstvakbladen. Een externe commissie selecteert een kunstenaar op basis van portfolio en een planvoorstel.

Resident in actie